Ден на четенето СУ”Симон Боливар”

Ден на четенето в СУ „Симон Боливар“ За пръв път у нас на 17 ноември се провежда Ден на четенето. Мотото на събитието е „Четенето дава възможности“. С различни инициативи учениците от СУ „Симон Боливар“ се включиха в събитието. Вниманието е насочено към четенето като фундаментален процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.

Учениците от 4б клас и техният ръководител Тинка Босева посетиха детска градина “Наталия”, където развълнуваха малчуганите с приказки, стихчета и гатанки. Това беше не само забавление, но и стимул за развитие на детското въображение.

Учениците от 4а клас с ръководител Диана Манчева се впуснаха в четене на откъси от любими книги и разгледаха училищната библиотека, докато тези от 3а клас с ръководител Мария Пейчинова се потопиха в света на българската литература в народно читалище “Пейо Яворов”.

Вдъхновени от тази атмосфера, много от класовете в училището участваха в празника, като всеки ученик сподели откъс от своята любима книга. Това създаде чудесна атмосфера на споделеност и откритие, която обогати училищната общност.

Кулминацията на този празничен ден беше подаръкът от училищната библиотека – комплект от списания “National Geographic” за всяка паралелка. Този жест символизира не само любовта към четенето, но и стремежа към знание и разширяване на хоризонтите.

Денят на четенето в СУ “Симон Боливар” остави неизтрити следи в сърцата и умовете на учениците, като ги насърчи да търсят знание и вдъхновение в страниците на книгите.

Учениците от ЦДО – 2 клас отбелязаха “Деня на четенето”, който се провежда за пръв път в България тази година, с непознати досега приказки – “Зайчето, което искаше да има братчета” и “Разсеяното зайче Шуши”, а също рисуваха познати герои от приказки.

Учениците от 1а клас отбелязаха “Денят на четенето” с разпознаване на приказни герои и букви, с четене на срички и думи.

Учениците от 3А клас и 3Б клас  по повод ,,Ден на четенето” в следобедните часове  имахме съвместно четене на различни книги и произведения. И творческа задача всеки ученик да направи ,,Ревю на книга”  или приказка, която са чели.

По повод Ден на четенето, в следобедните часове, на учениците от 4 Б клас бяха раздадени непознати за тях текстове, които да прочетат обърнати на обратно и имаха за задача да нарисуват любим герой от произведение, което е в читанката им за 4 клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *